Smidigt värre i vår trappa

Om ni tycker att det varit alldeles för tyst här på bloggen den senaste tiden så har det att göra med att vi har lämnat stan för att bo permanent i ladan. Det är både spännande, skrämmande och roligt – framför allt känns det himla bra i magen.

Men vi har alltså förberett för flytt, packat, kånkat och burit den senaste tiden. Som tur är har vi haft hantverkare i ladan som jobbat åt oss.

I fredags kom vår smed, Kristoffer, med en efterlängtad leverans.

trappracke01

Vårt specialtillverkade och handsmidda trappräcke!

Räcket sträcker sig ner från den lilla trappavsatsen mellan köket och allrummet i ladan och upp, längs med trappan, för att sedan möta en av väggarna i hallen på övervåningen.

trappracke02

I den övre änden av trappan har den tillfälliga plywoodskivan, som temporärt fungerat som fallskydd, ersatts av ett handsmitt räckte som också släpper igenom ljus från det stora fönsterpartiet mot trappan.

trappracke03

Alla delar till räcker är handsmidda och specialtillverkade till ladan. Tänk vad skönt det är att ha något att hålla i när man, något sömdrucken ska ner i köket för att blanda morgonvälling till Skånes hungrigaste ett och ett halvtåring.

trappracke04

Ni fattar, att smida det här kräver hantverksskicklighet. Om vi är nöjda? Mycket!

4 svar till “Smidigt värre i vår trappa“

 1. Wow, att ni flyttat till ladan! Fantastiskt roligt att få följa hela ombyggnaden här på bloggen, allt är så vackert. Jag ser fram emot att läsa vidare. Lycka till!

  1. Tack för de fina orden!

   Therese

 2. Benny Ekvall skriver: Svara

  Hej, vi undrar om barngrinden finns att köpa någonstans & vad den i så fall heter / Benny

  1. Hej Benny! Det är en hel vanligt, enkel barngrind i trä. Vi har fått den men jag tror att den kallas typ fällgrind. Googla barngrin d i trä så hittar du säkert. Det är hur so helst en himla bra grind.

   Bästa hälsningar,
   Therése

Kommentera