Om någon hade påstått att jag skulle förgro tomater hade jag skrattat

När jag var i tonåren trodde jag uppriktigt att jag var allergisk mot all form av trädgårdsarbete. Jag ville inte ha jord under naglarna, skulle inte rensa rabatter och tyckte att grönsaker införskaffades bäst från den lokala handlaren.

Om någon, för några år sedan, hade påstått att jag idag skulle få för mig att förgro tomatplantor med frön från förra årets egenodlade tomater, hade jag skrattat.

Nu hoppas jag snarare att jag skrattar av lycka när jag i sommar går ut i trädgården och plockar våra egenodlade tomater. Odlade från grunden och förgrodda i ett litet drivhus i vardagsrummet i stan.

tomatfron

Skrattar bäst som skrattar sist. Nu ska det banne mig bli tomater.

2 Comments

 1. David
  mars 30, 2014

  Hej,

  Jag följer er arbete via bloggen med stort nöje. Ni är verkligen jätteduktiga! Är intresserad av er baddamm och skulle uppskatta om ni la ut några fler bilder på den!

  Svara
  1. Therese Malmqvist
   mars 30, 2014

   Hej David,

   Tack för så fina ord! Det kommer fler bilder på baddammen och även mer information om anläggningen av den så småningom. Än så länge har det inte hänt så mycket mer med den än vad de befintliga bilderna visar. Just nu står det c:a 1 m vatten i dammen och vi inväntar sommar och torka för att kunna lägga ut en dammduk i den och därefter fylla på med växter.

   Therése

   Svara

Kommentera