Om att leva vattensnålt i Sydsvenskan

Vi har ju tidigare skrivit om vår brunn som sinat i torkan under sommaren och hur vi försöker att leva vattensnålt. Klicka här om ni vill läsa om det.

För några veckor sedan hade vi besök av en journalist och fotograf från Sydsvenskan som gjorde ett reportage om just ämnet vatten och hur man kan leva mer vattensnålt då vatten ur kranen inte är en självklarhet.

I lördags 2 maj publicerades reportaget. Ett fint reportage där Niklas Kämpargård också tipsar om beredskap vid vattenbrist.

Lite som ödets ironi på eftermiddagen den 2 maj sjönk vattentrycket i kökskranen när vi skulle brygga eftermiddagskaffet. Vi visste att vi hade använt en hel del vatten när vi gjöt vårt utekök samma dag men att vattennivån var så låg så tidigt under våren var vi inte riktigt beredda på.

Den låga (eller obefintliga) vattennivån i vår grävda brunn var ett faktum.

I lördags kväll tog vi några djupa andetag, konstaterade att vi var både lyckliga och friska och att det här med brunnen kommer att lösa sig.

Måndagen börjar vi med att ta in offert på ny brunn.

1 Comment

  1. Strandskydd jurist
    november 15, 2021

    Helt fantastiskt vad ni har åstadkommit. Nu blir det enklare för fler att bosätta sig på landet och vid sjöar och vattendrag iom de nya reglerna om strandskydd. Levande landsbygd blir det!

    Svara

Kommentera