Tids nog ska det här bli vårt sovrum

Det här är alltså vårt blivande sovrum. Det inhyser just nu isolering och lite allt möjligt som vi samlat på oss och känns som allt annat än ett mysigt sovrum.

Många höjer på ögnbrynen över att vi ska behålla spåntaket men det är ju det som är grejen och det är ju så himla vackert att det bara inte går att göra något annat än behålla det. Taket är därför isolerat utifrån, dels genom vassen på taket som är isolerande i sig och även med isolering som ligger under vassen.

På väggen som ni ser i bild ska vi sätta ekpanel, precis som vi gjort i vårt allrum, och precis till höger om fönstret ska det resas en vägg som ska bilda en garderob på ena långsidan av sovrummet. På det motsatta långsidan är det tänkt att vi ska ha vår säng. Den stora fönsterdörren har vi satt in och den blev faktiskt helt perfekt. Utsikten härifrån, över Fyledalen, är helt fantastisk.

sovrum01

sovrum_plan

Men det är alltså en del kvar innan vi får vakna till solen som går upp i öster, gnugga gruset ur ögonen och njuta av naturens vackra bilder utanför vårt sovrumsfönster.

Först och främst ska vi riva ut det befintliga golvet som fungerar som muskollektiv och ersätta med musovänlig isolering, nytt golv och så ska det resas väggar så att vi får rumsindelningen som ni ser i det röda fältet i planritningen med tre sovrum på övervåningen.

Men sen så. Sen ska vi tids nog få vakna upp i vårt sovrum.