Vi vill ha kackel vid ladan – Hönstips efterlyses!

Vi är jättesugna på att skaffa höns men ingen av oss har någon tidigare erfarenhet av att ha höns så därför vill vi gärna ha hönstips. Vi vill ha en liten flock men hur stor flock är lämplig och vad mår hönsen bra av? Vi vill ha ägg så det bör vara en sort som värper med jämna mellanrum. Vi har sneglat lite på Skånska Blommehöns eftersom det är skånsk ras och för att de är väldigt vackra men vi är öppna för förslag. Ska man köpa eller hyra höns? Ska de vara frigående eller är en hönsgård lämpligare (vi har räv i området)? Har ni tips på var vi får tag på trevliga fullvuxna och värpredo höns (Blocket har vi redan kikat på).

Skånska_blommehöns_nbvoel

Bild härifrån.

Om det är någon av er läsare som haft höns tar vi tacksamt emot alla tänkbara tips!

3 Comments

 1. Johanna
  maj 2, 2014

  Vad härligt! Vi ska också skaffa höns nu till sommaren! Var först inne på Skånska Blommehöns men fick höra att de inte alltid värper så bra. Så nu får jag leta vidare… Vi ska nog ha 4 st hönor. Om vi ska ha tupp vet jag inte ännu. Lutar mest åt 4 hönor men har inte bestämt oss riktigt ännu. Jag vill ha mina frigående när vi är hemma. De kommer att få en box i stallet samt en rastgård där de kan vara när vi inte är hemma.

  Svara
 2. Tina
  maj 8, 2014

  Så fin er lada har blivit, riktigt kul att köra förbi er nuförtiden!
  Bästa hönstipsen finner ni på http://www.alternativ.nu tycker jag.
  Lycka till!

  Svara
  1. Therese Malmqvist
   maj 11, 2014

   Hej Tina!

   Tack så mycket, vad kul att höra. Vi håller på att förkovra oss på alternativ.nu också (som för övrigt är riktigt bra att utbyta information på när man bor på landet).

   Therese

   Svara

Kommentera