Från varmkorv till franska läckerheter

För ett år sedan åt vi BARA grillad korv. Varje helg från början av januari till mitten av maj. Korv är gott. Till viss måtta. Korv är inte gott till lunch i 20 veckor.

Men nu, när vi inte spenderar helgerna på ladans utsida, utan är inne och jobbar och dessutom har en kamin med spisplatta på, elektricitet (det hade vi inte för ett år sedan) och en microvågsugn finns andra matlagningsmöjligheter.

Nu gör vi förvisso inte några större matlagningsansträningar än att på sin höjd koka potatis, pasta eller värma något vi lagat hemma i stan. Men det är riktigt gött att vi lagt våra korvluncher bakom oss.

Förra helgen hade vi med oss en riktigt god buef bourgogne som vi lagade tidigare under veckan och helt plötsligt kändes det som riktig lyx att få värma upp den ovanpå vedspisen och äta den rykande varm.

buef-bourgignog

 Från varmkorv i kylan till rykande varm buef bourgogne – det går alltså framåt!

Kommentera