Välkommen!

Välkommen till Let’s rebuild a barn. För några veckor sedan blev vi, Marcus och Therese, ägare till en fantastisk tomt med en ladugårdsbyggnad på, här kommer ni att få följa vårt projekt att bygga om ladugården till ett fritidshus.

Vi bor mitt i centrala Malmö och älskar stadens puls men har samtidigt en stark längtan efter milsvid utsikt och lantluft, vilket gjorde att vi började leta efter ett fritidshus på Österlen. Efter mycket Hemnet-surfande och funderingar kring hur mycket vi vill spendera på ett fritidsboende hamnade vi någon helt annan stans. En mil norr om Ystad… Bilderna på Hemnet visade ett fantastiskt hus, mitt i böljande skånelandskap, med bevarad charm och fräsch exteriör. Vi åkte och tittade, trots mäklarens varning om att ”det är mycket jobb”. Vi ville ju ha mycket jobb. Dock inte så mycket som denna charmiga skånelänga visade sig behöva.

Vi blev djupt besvikna, rullade sakta iväg med bilen och bestämde oss för att göra en sökning i Hemnet-appen för att se vad som fanns till salu i trakterna runt det vi trodde var vårt projekt, innan vi åkte tillbaka till Malmö.

Sökningen visade ett antal mindre intressanta villor i ännu mindre intressanta samhällen. MEN, mitt ibland alla villor dök en tomt upp. En tomt med en ladugårdsbyggnad på. Tomten visade sig ligga precis intill landsvägen bara några hundra meter ifrån objektet vi tittat på så vi åkte dit.

Att beskriva hur kärlek vid första ögonkastet känns är svårt. Ni som upplevt det kan nog ana känslan när vi klev ur bilen på tomten. När vi i ren iver ringde mäklaren och tyckte att hon skulle komma och visa ladan på studs och när vi blickade ut över det backiga landskapet och till och med upplevde lite sjöutsikt – eller sjöglimt som en mäklarannons skulle ha sagt. Det sa liksom klick. Minst sagt.

Och nu, några månader efter att vi tittade på ladan första gången, är den vår.

Vår förhoppning är att du som följer bloggen ska få tips och råd om renovering, att vi kan ge råd som hjälper er att inte gå i de fällor som vi antagligen kommer att göra och inte minst hoppas vi på att kunna bjuda på en hel del inspiration.

121230

Hur som helst, välkommen hit!

Kommentera