Att stöta på renoveringshinder

Vad hände egentligen under förra veckan?

Vi hade ju till och med några dagar extra ledigt. Under tre hela dagar var det all work and no play kan man säga. Vi snackar hårt arbete. Om möjligt det hårdaste av arbeten som vi kommer att utföra.

Förra helgen började Marcus att ta upp en kvadratmeterstor yta där murstocken ska stå. Tanken var att vi skulle gjuta ett nytt fundament för murstocken så att vi med säkerhet vet att golvet klarar av att bära den flera ton tunga murstocken som kommer att resas.

Och där, mitt i rivningsmassorna från den lilla ytan vi skulle ta upp, dök första (och förhoppningsvis sista, en lada har ju inte så mycket att dölja) oväntade överraskningen upp. Nämligen undermålig och väldigt fuktig isolering samt ett så tjockt betonglager att det troligtvis skulle kräva resurser från ett halvt värmevärk för att värma upp det. Så på några dagar bestämde vi oss för att ta upp hela golvet och ska därefter göra om det och gjuta in andra värmeslingor. Vi fick låna en bilningsmaskin av Marcus kompis Pepa och så satte vi igång.


I ärlighetens namn gick det ju inte så snabbt som vi hade hoppats. Vi hade räknat med att hinna bila upp hela golvet under en dag. Det tog tre.


Sent igår kväll var vi äntligen klara (bilden ovan är tagen mitt i arbetet) med bilningen. Däremot återstår det angenäma arbetet att få ut betong, armeringsjärn (som den som lagt golvet varit onödigt generös med) samt isoleringen. Vi snackar muskelstyrka och envishet för att få ut allt. Men ut ska det.

Och efter detta arbete är vi antagligen redo för beach 2013 också.

Kommentera