Underhåll och underhållning i baddammen

Trots semester och ledighet var det tyvärr ett bra tag sedan vi bloggade. Min (Theréses) förhoppning var att kunna väcka lite liv i bloggen så att ni med lite jämnare intervaller nu under sommaren får följa med på våra projekt.

För vi har nämligen en massa projekt igång och det är ju den här tiden på året som det händer som mest, både inne i ladan och i trädgården.

Men torkan, det varma vädret och en extremt trotsig två och ett halvt-åring tar extremt mycket energi just nu. Vi lapar för fullt i oss av den där flädersaften som vi kokad i vårt förra blogginlägg. Vill varmt rekommendera det receptet till er som vill koka flädersaft nästa år.

I år är vi extra tacksamma för att vi anlagt en baddamm. Vi badar nästan varje dag och mitt på dagen, när solen är som starkast, är dammen rentav en nödvändighet för att vi ska uthärda värmen som de flesta dagar går upp emot trettio grader.

Eftersom vi har dammduk och ingen naturlig tillströmning av vatten (bortsett från det som kommer ovanifrån och som lyst med sin frånvaro de senaste månaderna) har vattennivån i dammen sjunkit med flera decimeter den senaste månaden. Som tur är har vi så bra grannar att vi fått hjälp med att fylla på dammen. Vår granne har pumpat vatten från en damm med god tillgång på vatten en bit ifrån oss och kommer och dumpar flera kubikmeter.

En baddamm kräver egentligen inte speciellt mycket underhåll såsom rengöring etc. (att jämföra med om man har pool) men att fylla på vatten i det fall det är nödvändigt blir en del av underhållet i vårt fall.

bad_i_dammen00

bad_i_dammen01

Precis vid vattenbrynet kan barnen leka. Här på botten ligger en blandning av sand och grus som både är en del av dammens reningsverk men som också hindrar både stora och små fötter från att halka på dammduken.

Vi får väldigt många frågor om vår baddamma och för er som är nyfikna finns mer information här.

 

Kommentera