Ett jättekliv i köksbygget

I morgon händer det! I morgon kommer vår stenkille Andreij för att montera vår bänkskiva i Ekebergsmarmor i köket.

Bänkskivan levererades redan för ett par månader sedan men om man vill ha en av Sveriges bästa stenkillar att göra jobbet att montera får man helt enkelt ha lite tålamod.

I kväll har vi rensat undan på allt möjligt mög som vi lyckats belamra köket med, trots bristen på bänkskiva (vill knappt tänka på hur mycket nytt mög vi kommer att placera på bänkskivan när den väl är monterad…).

koksstommen01

koksstommen02

Vi säger bland annat hel då till vår provisoriska spis som just nu är stationerad på diskmaskinen som inte är i bruk ännu. Det kommer att vara ett hallelulja-renoverings-moment den dag vi har vatten inkopplat till diskmaskinen – och förhoppningsvis inte så långt bort.

massingsvask_omonterad

Diskhon (eller vask som man säger i Skåne) är måttbeställd från Möllevångsplåt. Måtten är anpassade för att det ska gå att diska en hel ugnsplåt i den.

Vårt köksbygge har gått i maklig takt den senaste tiden men i morgon, semesterns första dag, kommer vi alltså att ta ett rejält kliv framåt. Att bänkskivan monteras innebär nämligen att vi kan sätta in vår diskho, spishäll och diskmaskin.

Vi bjuder på glimtar från dagen på Instagram. Följ oss på Instagram @nubyggerviomenlada om ni inte redan gör det.

Kommentera