Augustimat 2018

Under flera år har vi tänkt att vi, minst under en månad per år, ska vara helt självförsörjande på grönsaker. Det borde ju inte vara något större problem egentligen och med lite mer planering skulle vi troligtvis kunna vara det större delar av året. Men nu har vi hur som helst bestämt att vi under augusti ska försörja oss på vår egen skörd av grönsaker. Hos oss är dessutom augusti den främsta skördemånaden. Skulle vi lyckas i september också så är det såklart en bonus!

AUGUSTIMAT01

Även om det ser vackert och prunkande ut just i den här delen av trädgårdslandet kommer det att bli en extra stor utmaning just i år eftersom vi har sått så mycket fröer som inte tagit sig. På flera ställen i vårt trädgårdsland gapar det tomt just nu. Vi brukar exempelvis få gott om morötter, vilket barnen älskar. Men i år har morotsfröerna inte tagit sig alls. Samma sak med palsternackan.

En extra utmaning alltså! Men ingen minns ju en fegis så det här ska vi ändå lyckas med (om vi så ska leva på potatis).

AUGUSTIMAT03

Vår första kronärtskocka är strax redo att hamna i grytan – kanske kommer det att bli att bli månadens höjdpunkt.

AUGUSTIMAT04

Här står även krondillen och väntar tålmodigt på att en gurkexplosion i odlingstunneln. Lite längre bort ligger vårt kålland. Grönkålen är skördeklar och vi har även fått avnjuta ett blomkålshuvud. De andra kålsorterna får vi vänta på i ytterligare några veckor.

AUGUSTIMAT05

Vi kommer att addera en del kött och mejeriprodukter till vår kost. Majoriteten av köttet är viltkött som antingen Marcus eller vår granne skjutit bara ett stenkast från ladan.

AUGUSTIMAT02

Under hashtaggen #augustimat2018 på Instagram kommer vi att kunna följa vad som hamnar på våra tallrikar under den kommande månaden. Är ni sugna på att hänga på utmaningen?

Tagga bilder på era middagstallrikar på Instagram med #augustimat2018 och berätta vad de innehåller så kan vi inspirera varandra till nya spännande och välsmakande maträtter från vår egen jord till vårt eget bord.

Kommentera