Lådor till vårt öppna kök

Det är både ett och annat ögonbryn som höjts över det faktum att vi har helt öppna hyllor i vårt kök. Frågor som att det är opraktiskt, att det blir dammigt och att barnen kan komma åt allt verkar vara med bekymrande för andra än för oss. Vi har i grunden byggt ett kök som vi tycker passar i vårt hus och med husets karaktär. Vi kommer att ha de flesta hyllor öppna men under diskhon har det nu flyttat in två rejäla utdragslådor.

kokslador-03

Utrymmet under diskhon får ett par utdragslådor som dels kommer att dölja avloppsrör och vattenledningar men som också kommer att ge oss bättre förvaring av sånt som man brukar ha under diskhon.

kokslador-04

Lådorna har vi byggt själva med en stomme av ek med laxstjärtar och bottnar i bok. Bygger gör vi i vardagsrummet, inga konstigheter alls.

Det bästa är att när man sitter i soffan har man både snickerimaskinen och spånsugen bakom sig och kan för en stund förtränga det faktum att vi har ett kombinerat vardagsrum och snickeri.

kokslador-02

När Marcus föreslog att vi skulle investera i en liten behändig vinklingsbar skruvdragare/borrmaskin från Festool ifrågasatte jag om vi verkligen behövde ett verktyg till. Men i vissa fall har den varit oumbärlig – som här till exempel. Här borrar Marcus hål för Blum-skenorna som lådorna ska löpa i.

kokslador-01

Höganäskrusen har vi ropat in på auktion och de fungerar väldigt bra för förvaring av hundmat, kattmat, diskmedel.

Att ha helt täckande lådor kändes inte helt rätt här eftersom vi vill ha känslan av att alla hyllor är öppna men dessa lådor som vi nu specialtillverkat ger ändå känslan av att de bara står på hyllplanen. Samtidigt får vi smidigheten att kunna dra ut allt och organisera bättre i vårt kök.

kokslador-00

Så nu har det alltså flyttat in ett par stora lådor under vår vask och till helgen så kommer det att flytta in två lådor till under våra ugnar. Det innebär att vi snart har ett helt färdigt kök. Vem hade trott det?

Kommentera