Vårbruket har börjat

Vi tjuvstartade redan förra helgen men den här helgen kom vi en bra bit på vägen.

Vi är igång med vårbruket!

Det är så härligt och det bara spritter i kroppen. I år har vi bestämt oss för att fokusera på att förvalta men eftersom vi är ganska dåliga på att fokusera på EN sak i taget så anlägger vi ändå ett nytt stort potatisland som ska förse oss med så knölar från tidig sommar.

varbruk00

Våra odlingslådor har blivit rensade och fått kompost och är nu fint krattad och redo för frön.

varbruk01

Sådderna får dock vänta i nära veckor till eftersom det fortfarande är kalla nätter här nere.

varbruk02

Tittar man noga kan man se vitlöken till höger i bild. Den ser riktigt fin ut i år och vi har satt dubbelt så mycket i år som förra året eftersom vi har ätit upp förra årets skörd för länge sedan. Man lär sig varje år!

varbruk03

Till höger i bild finns vårt jordgubbsland. Det syns knappt just nu men så är det och till helgen ska det rensas.

varbruk04

Marcus har grävt ur flera skottkärror kompost som vi har tippat i odlingstunneln. Där inne har vi redan sått lite Pak Choi och spenat. Den har tagit sig fint så jag hoppas att vi kan skörda om några veckor.

varbruk05

Här har vi alltså årets nytillskott – ett c:a 150 kvm stort friland som är som ett blankt blad.

varbruk06

Jag (Therése) önskade mig hallonhäck i födelsedagspresent så i helgen åkte vi till Åbergs Trädgård i Ystad för att köpa hallonhäck. Det är relativt tidigt på säsongen så utbudet på plantskolan var inte så jättestort ännu. Vi köpte några plattor vardera av sommarhallon och hösthallon ’Two timer’.

varbruk07 varbruk08

Jag har en vision om att inte köpa några bär utan att vara helt självförsörjande. Det är en utmaning eftersom våra barn ÄLSKAR bär. Vi ska alltså odla så pass mycket att vi kan fylla frysen och bli självförsörjande.

Vi har haft en ganska intensiv vår på jobbet båda två och att komma ut i trädgården är verkligen så avkopplande för oss. Att anlägga ett nytt trädgårdsland på 150 kvm är alltså rena kontemplationen! Nu återstår bara det angenäma arbetet att bestämma vad vi ska odla här. En del av ytan kommer tveklöst att bli olika sorters blommor som våra bin älskar och en del kommer att bli potatis. MEN det kommer att rymma mer än så! Vad tycker ni att vi ska odla?

1 Comment

  1. Julia
    april 2, 2019

    Odla sparris och grönkål!

    Svara

Kommentera