Förlovning eller renovering? Rom eller Romeleåsen?

Att bygga och renovera har blivit som en livsstil för oss. Lite som en sport. Vi lägger både tid, engagemang och mycket pengar på det. I själva verket finns det ingenting annat som vi lägger så mycket pengar på som på ladan. Samtidigt motiveras ju både tiden och pengarna av att ett hus är en investering.

Ni som följer oss på Instagram har säkert redan sett att vi har förlovat oss. Vi var så magpirriga av det hela att vi helt enkelt inte kunder låta bli att instagramma det nästan direkt efter att vi hade satt på oss ringarna.

forlovning

Först var tanken att vi skulle åka till Rom och förlova oss. Jag (Therése) har nämligen en gång för ganska länge sedan sagt att jag bara skulle svara ja på ett frieri om jag blev friad till på Kapitoleum i Rom. Men när slutfakturan på vårt badrumsbygge med svensk marmor kom så insåg vi att det nog inte skulle bli någon Rom-resa än på ett tag. Så vi bestämde oss för att Rom(eleåsen) och utsikt över halva Skåne också kunde vara en fin förlovningsplats. Och så fick det bli. Vi promenerade Romeleslingan upp mot toppen och sedan en bit in på Skåneleden för att hitta en fin utsiktsplats. Vi bröt lite grann mot lagen och gick in på ett militärt område (som verkade extremt inaktivt just när vi var där) för att hitta riktigt vacker utsikt. Det visade sig bli en riktigt varm dag så svetten lackade minst sagt när vi vandrade backe upp och backe ner på Romeleåsen. Vi svettades åtminstone lika mycket som om vi skulle ha varit i Rom. Men det är väl lite så det ska vara att ta sig igenom livet tillsammans – lite uppåt, lite neråt, lite svettigt, lite jobbigt och väldigt vackert.

 

Kommentera