Andra advent i ladan

andraadvent

 

Andra advent i ladan och regnet öste ner. Det öste ner så pass mycket att vi inte var speciellt sugna på att gå ur bilen.

andraadvent02Innan vi åkte till ladan var vi på besök på en av våra favoritloppisar i ett litet samhälle nordväst om Sjöbo. Vi fyndade lite småsaker och gjorde därefter en avstickare genom Tolånga och stannade till på gårdsbutiken Tolånga 17. Vi fick inte med oss något hem denna gång men vi kommer snart att återkomma. Deras köttdisk är magnifik och innehåller ett och annat som passar på julbordet och så är vi spekulanter på en fårskinnsfäll till vår nya familjemedlem.

andraadvent01

 

Fårskinn från Tolånga 17.

Dagen till ära skulle vi fortsätta arbetet med våra stallfönster, som vi påbörjade för några veckor sedan. Vi hann dock knappt sätta igång arbetet innan strömmen gick och den behagade inte komma tillbaka förrän mörkrets inbrott heller. Vi hade medhavda matlådor att värma i micron till lunch men det enda som passade att äta i kallt tillstånd var ena matlådans åtta kalla (men hemlagade) köttbullar.

andraadvent03

Dagens lunch för två.

Vår nya familjemedlem krävde underhållning och var inte alls nöjd med att hennes mamma och pappa försökte komma framåt i renoveringsarbetet.

andraadvent04

Bebis eller kanin?

Och vips så hade vi klarat av vår första andra advent i ladan. Med regn, strömavbrott och kaninhopp.

 

Kommentera