2 X trädgård

Vi spenderar nästan all tid i trädgården just nu och trivs så fint med det. Det vackra vädret har verkligen tillåtit oss att stanna ute ända till skymningen och trädgården frodas verkligen. I helgen blev fick vi ner våra sista tomat- och gurkplantor som börjat protestera i sina små krukor. Vi har rensat, gödslat och sopat rent i odlingstunneln. Den har aldrig varit så fin som i år och mycket är såklart tack vare att vi la tegel i gången. Det blev så mycket mer som ett rum och dessutom hjälper teglet till att hålla temperatur i växthuset mer jämn då teglet lagrar värme.

Vår odlingstunnel 7 juni 2020.

I helgen gjorde vi vår första inläggning av västeråsgurka för säsongen. Aldrig tidigare har vi gjort det redan i början av juni. Vi har faktiskt aldrig tidigare ens skördat gurka så tidigt så vi skattar oss minst sagt lyckliga.

Sorten heter Gunnar och håller just nu på att marineras i sin burk i några dagar innan vi ska provsmaka. Istället för krondill hittade jag en påse med dillfrö som jag tog från krondillen föra året.

Den kommande veckan ser vi fram emot ännu mer trädgårdsfixande, kanske en andra gurkburk och INTE MINST – firande av familjens första student.

Kommentera