Akta barnen-skylt vid vår väg

Vi bor precis vid en liten grusväg. Vägen trafikeras mestadels av de boende längs med vägen, vilket är sex hushåll. Men så händer det ibland att någon (icke boende längs vägen) kör förbi med tung högerfot så att gruset dammar.

Vi har länge tänkt sätta upp en ”kör försiktigt/akta barnen-skylt” och nu äntligen sitter den på plats.

Vi beställde skylten via SkyltDirect som har ett verktyg där man kan specialbeställa skyltar. Vi valde att beställa en måttanpassad skylt med budskapet KÖR SAKTA här finns barn och husdjur. Skylten levererades supersnabbt och dagen efter beställning kunde vi hämta paketet på vårt utlämningsställe.

Vi valde en tryckt aluminiumskylt med vit botten och fet text för att det ska synas ordentligt för förbipasserande.

Barnen känner väl till förmaningen att inte leka på vägen men samtidigt så är de nu så pass stora att de själva skulle kunna ge sig ut på en cykeltur på grusvägen för att leka med sina kompisar en bit bort. Vår hund håller sig innanför tomtgränsen men katterna går ju precis som de vill. Precis som katter ska göra.

För att hänga upp skylten byggde Marcus en skylthållare i ek som vi hängt skylten på. På så sätt syns den ordentligt och den är inte heller i vägen när vi ska klippa gräset intill vägen.

KÖR SAKTA – HÄR I LADAN FINNS BARN OCH HUSDJUR

Kommentera