Vårt kök i december

Det var länge sedan ni fick se något från vårt kök. Arbetet i köket har till mångt och mycket stått stilla i några månader. Mestadels på grund av att vi har en inkopplad fläkt som hänger på trekvart i en sladd från taket i köket och står mitt på köksgolvet på grund av att sladden inte går att koppla bort.

Vi har beställt en måttanpassad fläktkåpa i mässing som ska monteras men själva arbetet med monteringen har dragit ut på tiden.

Vi har även haft en hel del motgångar i köksbygget. Bland annat fungerade inte diskmaskinen som vi köpt och lagt tid på att montera. En av våra ugnar gick sönder så pass att vi fick släcka den med pulversläckare. Såna saker tar så mycket energi och släcker lite av arbetslusten. Men nu är det ju ett nytt år och vi tar nya tag med vårt kök.

Jag knäppte ett par bilder av köket i slutet på december precis när vi installerat vår nya diskmaskin. Det är en ren fröjd att slippa diska för hand.

Vårt kök är ett riktigt bra arbetskök med gott om bänkyta, vilket var perfekt när vi fick närmare tio kilo dovhjortkött som skulle packas och frysas.

dovhjort

Ett perfekt arbetskök!

diskmaskin

Vår nya, helintegrerade och fungerande diskmaskin! Fronten i massiv ek har vi byggt själva, liksom resten av köket.

Att montera bänkskivan i köket var ett riktigt tungt arbete. Så här såg det ut i somras när vår stenmontör Andreij kapade, slipade, sågade, borrade och såg till att våra bänkskivor monterade still perfektion.

Jag tror att vi sagt det tidigare men Andreij är tveklöst bäst i Sverige på den här typen av stenarbeten.

AD

I bakgrunden ligger vår måttbeställda diskho i mässing som ska monteras i skivan som Marcus och Andreij håller på att flytt på.

bankskivan03

banskiva_koket01

Här måttar Andreij hålet för att borra för vår köksblandare.

banskivan02

Här sågas hålet för vår gashäll.

Hur som helst så håller vårt kök på att bli hur bra som helst, även om en del av bitarna i kökspusslet inte är på plats ännu.

Kommentera