Vår helg genom Instagram

instaweekend

Vi har fullt fokus på att få vår arbetsbod så färdig som möjligt så att vi kan flytta in allt som nu står inne i ladan men som sedan ska bo i arbetsboden. Under helgen satte Marcus kopparplåt och jag tjärade takpappen. Vi återkommer med ett lite mer utförligt inlägg om taket så småningom. Det bygger på en metod som blev helt perfekt för oss men som inte är så vanlig längre. Doften av tjära från taket låg tätt över gårdsplanen.

På lördagskvällen eldade vi på i vår braskamin och åt välgrillade revbensspjäll och lammkorv till middag. Att grilla i mörker är inte att rekommendera. Det är ungefär så här våra lördagskvällar i ladan ser ut. Även om det hade varit mysigt att krypa upp i en mjuk soffa så har även detta sin charm. Det byggdammiga gamla ekbordet och värmen från den sprakande braskaminen. Tids nog kommer den inbjudande soffan också.

Jag klippte på vår röda perukbuske och av spillet som blev band jag en krans. Över förväntan och jag älskar verkligen skiftningarna mellan riktigt mörkt grönt och intensivt vinrött.

Det var vår lördag och söndagen bjöd in till födelsedagsfest för familjens nioåring. Vädergudarna erbjöd bara hällregn dagen till ära men vi grillade korv från Tolånga 17 under ett parasoll och värmde oss på braskaminen tillsammans med släkten. Kalaset gick dock i ett och hann inte dokumenteras.

Om ni inte redan hänger med oss på Instagram kan ni följa oss här @nubyggerviomenlada.