En dörr till barnens rum

Jag scrollade precis igenom bloggen för att se vad vi gjorde för ett år sedan. Jag (Therese) höll på att skrapa och måla dörren till vårt hönshus förra sommaren. Skrapning av gammal färg, slipning, schellack och sedan målning med linoljefärg.

Och vad gör jag vi samma tid i år tro?

Jo, i stort sett precis samma sak som förra året. I år står dörren till barnens rum på tur. Eftersom underarbete är min absolut sämsta renoveringsgren så har det tagit ett halvår att göra klart underarbetet på det här dörrbladet. Jag började under julledigheten och tänkte att ”det här skulle jag klara av snabbt”. Tråkiga saker gör jag dock inte snabbt utan dem skjuter jag hellre framför mig. Underarbete ska man dock inte fuska med eftersom det alltid straffar sig i att dörren tyvärr blir ful i den slutsålde ytan.

Men för att de små barnen inte ska minnas tillbaka på sin barndom och tänka att de inte hade någon dörr till sitt rum innan de blev tonåringar så är alltså semesterns projekt att färdigställa målning av denna dörr.

Dörrbladet är ena halvan av en gammal skjutdörr.

Dörren är helt renskrapad från gammal färg, slipad och schellackad och i skrivandets stund är faktiskt ena sidan av dörren till och med slutmålad. Idag gör jag första strykningen på andra sidan och därefter kanske det tar ett halvår till innan dörren är monterad till barnens rum. Under tiden så har jag alltså det andra dörrbladet i detta par att förströ mig med.

Om ni är nyfikna på hur dörren såg ut från början så finns ett blogginlägg om det här.

Kommentera