Skånes bästa pulkabacke runt ladugårdsknuten

De två senaste vintrarna har varit snöfattiga här nere i skåne. Något centimetertjockt lager pudersnö som nästan töat bort snabbare än det lagt sig i myllan. I år verkar det dock mer lovande på snöfronten. Under veckan la sig ett vackert vintervitt snölager kring ladan. Vi har en lång uppfart till ladan och ägnade en halv dag åt snöskottning för att komma fram i det 30-40 centimeter tjocka snölagret – mycket för att vara i Skåne. Familjens tioåring och tvååring åkte i flera timmar för några dagar sedan. Vi tycker att det är helt fantastiskt att ha en så fin pulkabacke precis intill oss.

pulkaåkning01

Åkermarken runt ladan är kuperad och erbjuder en av Skånes bästa pulkabackar i en c:a 15 meter hög och perfekt lutande backe, precis runt vår ladugårdsknut. Längden är perfekt för att vuxna ska tycka att det är kul att åka och höjden är perfekt för att barn ska somna ovaggade efteråt.

Vi passade på att bjuda in Marcus bröder med familj för pulkarace och korvgrillning igår. Till och med den våghalsige mopsen Rocky var sugen på ett åk. En uppfriskande paus i renoveringsarbetet för oss. Det var på fisens mosse med tillgången på snö. Eftersom snön försvinner nästan lika snabbt som den lägger sig här nere så hade det såklart börja töa. Men det snötäcke som låg kvar var ändå helt perfekt för pulkaåkning med släkten.

pulkaakning02 pulkaakning03 pulkaakning04 pulkaakning05

En hel dag fri från renoveringsarbete, alltså. Med barnskratt, pulkaåkande mopsar och vuxna som, likt sälar, far ner för ner för backen liggandes på mage på en åkmadrass med ett tjut. Bra uppfriskande!