Renoveringsåret 2014 del 4

OKTOBER

kirkestolen02

Vi inledde oktober med en leverans av 16 stolar i vacker, tidlös design och i en kvalitet som kommer att hålla i många år framöver. Kaare Klints Kirkestolar väntar nu på att användas i ladan och vi är så glada för dem. Precis som golvet till vårt allrum har vi köpt dem från Trelleborgs g:a kyrka.

hosten201403

Oktoberljuset var helt magiskt och vi fick njuta av många fina dagar där den ena solnedgången vackrare än den andra som speglade sig i vårt stora gavelfönster.

arbetsboden_vaggen01

Marcus putsade den första kalkputsade väggen, väggen på vår arbetsbod som vetter mot vägen. Resultatet blev en vacker vit vägg. Nertill målade vi med kallasfalt för att undvika fula stänk från vägen och för att fukt inte ska vandra upp längs väggen.

NOVEMBER

hangbokenVi planterade en hängbok som just nu ser hängig ut men som kommer att bli ett riktigt ståtligt träd. Detta är det första av de klassiska skånska träden vi kommer att plantera.

fräsa_el02

Marcus fräste spår för dragning av elrör som vi nu håller på att putsa in i väggarna.

Och så avslutade vi november med att Marcus bröt armen när han skulle ta ett skutt över en brädhög mitt på vår leråker till gårdsplan. På sin födelsedag och allt, vilket ju var helt onödigt.

aj

DECEMBER

arbetsboden_portar02

Vi tjärade in portarna till arbetsboden som Theréses pappa och Marcus tillverkade precis innan armen bröts. Det doftade tjära över hela gårdsplanen och blev väldigt fint tycker vi.

granen_på_gården

Vi jobbade liite i motvind när vi skulle hugga gran i vår grannes skog. Men det blev en gran till slut med belysning och allt. Den har lyst upp fint på vår gårdsplan men stormen Egon tyckte tyvärr att granen gör sig bättre i horisontalläge så den får ligga ner tills Egon gett sig av.

28dec05

Vi tackade den brutna armen för att vi faktiskt inte kunde göra så mycket annat än att ta en liten semester från renoveringen. Vi firade jul i Spanien och kom tillbaka till ladan med ett pånyttfött renoveringssug och ett tunt snötäcke utanför ladan.