Jättegoda zucchinibiffar med halloumi

Vi har lagt ut lite bilder under hashtaggen #augustimat2018 på Instagram så att ni kan följa vad vi äter nu under augusti så vi har som målsättning att allt grönt vi äter ska komma från vår egen trädgård.

Det går faktiskt riktigt bra och det mesta som vi köper just nu är mejeriprodukter.

Vi har ÄNTLIGEN lyckats hitta ett recept på zucchinibiffar som blir riktigt gott. För vad ska man göra med all zcchini? Vi har testat flera olika recept men detta är ett egenkomponerat recept. Vi har, precis som många andra, väldigt mycket zucchini och när vi la ut bilden på denna rätt på Instagram var flera av er sugna på receptet. Så här kommer det!

zucchinibiffar

ZUCCHINIBIFFAR MED HALLOUMI

En familj (räknat två vuxna och två mindre barn)

1 normalstor zucchini (eller squash)

1 halloumi

1 ägg

4 msk vetemjöl

salt

svartpeppar

vitlöksklyftor efter behag

Riv zucchinin och lägg den i ett durkslag tillsammans med salt så att vätskan från zucchinin får dra ur. Låt den vätska av sig i minst 20 minuter.

Blanda den rivna zucchinin med ett ägg, salt och peppar samt pressad vitlök (jag hade i två små klyftor). Blanda ner riven halloumi och strö över mjölet så att smeten binder sig.

Stek i olja i het plättlagg så att biffarna får ordentlig stekyta. Ju mer stekyta (men såklart inte bränd) – desto godare tyckte vi! När ytan är som krispigast är biffarna som godast. Om man steker i plättlagg rinner inte biffarna ut så lätt och storleken blir mer enhetlig men det går såklart bra i vanlig stekpanna också.

1 Comment

 1. lingva
  augusti 22, 2018

  Åh vad det där såg gott ut!! :O Sparar receptet.

  /C

  http://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg

  Svara

Kommentera