I bara mässingen

Igår var Marcus på Kirsebergs Plåt & Mekaniska Verkstad som håller på att specialtillverka hyllor som ska sitta i ladan. Vi har köpt en riktigt tjock mässingsplåt som i verkstaden håller på att förvandlas till hyllor som ska sitta i kök, badrum, hall och i vårt sovrum.

Varför ha olika när man kan ha samma lika?

Ambitionen när vi gör den fasta inredningen i ladan är att det ska finnas en genomgående harmoni i hela huset. Därför har vi valt att fokusera på ett fåtal men gedigna material som åldras med värdighet och i nyanser som passar väl tillsammans och är i naturliga färger. Mässing är ett av dessa återkommande material. Vi har bland annat mässingsplåtar istället för golvsocklar på vår övervåning.

Marcus har designat hyllorna och de kommer att fästas i väggarna med rejäla mässingsskruvar, köpta på en auktion, som försänks i plåten.

hyllainthemaking

hyllorinthemaking02

hyllorinthemaking03

hyllainthemaking04

Vi kommer självklart att visa när de väl sitter uppe i huset. Våra kökshyllor, en hatthylla, hyllor för schampoflaskor och tvål i badrummet och så ett par små hyllor bredvid våra sängar. Vår känsla är att det här kan bli riktigt, riktigt bra. Så pass bra att just dessa hyllor är prototyper och med ambitionen att vi ska börja producera och sälja dem.

I bara mässingen alltså. Rått, snyggt och lite naket. Inga krusiduller liksom.