Ett lager (o)flyt

Direkt efter jobbet igår åkte vi i ilfart till ladan för att flytspackla golvet i köket. Vi är nämligen fullt inställda på att börja lägga vårt kalkstensgolv i köket i helgen. Förutsättningen för det är att vi har ett helt jämnt underlag.

Vi hade c:a 40 kvm att flytspackla. Flytspacklet torkar på c:a 20 minuter. Det tar c:a sju minuter att hinna blanda en säck med flytspackel tillsammans med vatten och mixa den till rätt konsistens samt eliminera eventuella klumpar. Vi skulle blanda tolv säckar flytspackel. Det krävs alltså inte ens några smärre matematikkunskaper för att konstatera att vi hade det lite körigt.

Vi jobbade dessutom mot mörkrets inbrott. Eftersom vi inte kunde dra kablar för belysning genom rummet var vi tvungna att ta tillvara på dagsljuset, vilket tack och lov höll sig kvar relativt länge.

Lite ryggont, för snabbt torkande flytspackel och några svordomar senare hade vi dock flutit hela golvet.

Om vi ska vara lite efterkloka  var det kanske lite väl optimistiskt att vi skulle göra detta med bara vår egen kraft. Det hade nog varit på sin plats att ta hjälp av ett par till för att undgå att flytspacklet hann torka. Risken när flytspacklet hinner torka är att det blir ojämnheter mellan det torkade partiet och ett nyflutet parti. Vi håller dock tummarna för att vi fick till det så bra som möjligt.

Eftersom kvällen karaktäriserades av oflyt hade vi givetvis också glömt kameran hemma i stan och kunde bara föreviga den här flytspacklingshistorien i relativt dåligt ljus och med mobilkamera. Håll tillgodo med dessa bilder så kommer det så småningom en lite bättre bild på slutresultatet.

flytspackling_koket01

Det är gummistövlar på som gäller när man ska blanda flytspackel. Och ett kladdvänligt underlag.

 

flytspackling_koket02

flytspackling_koket03

Att kvällssolen sken vackert rakt in i köket bidrog nog till att flytspacklet torkade snabbare än vi hann jobba. Men fint var det i alla fall i det gulgula kvällssolskenet.

flytspackling_koket04

Oflytet till trots är både vi och underlaget alltså så redo man bara kan bli för att lägga lägga golv.