Snart böjer sig rapsen för vinden

Just nu känns det som att den här våren går i raketfart. Jag tyckte nyss att vintervindarna ven i knutarna men nu – helt plötsligt – börjar tulpanlökarna att slå ut i jämn takt.

Det är givetvis helt underbart och jag älskar den här tiden på året. När allt spricker upp. När vindarna helt plötsligt bli ljumma och solen ger fräknar på näsan. När vi hellre vill vara ute i trädgården än inne i ladan (vilket givetvis inte alltid går). Förra året växte det råg på åkern som omringar ladan. Råg är visuellt sett ett helt fantastiskt sädesslag. Rågen böljade som ett hav  och var bara så otroligt vackert där det stod och böjde sig för vinden.

Varje år är det lika spännande att se hur åkern förändras. Vårt första år vid ladan växte det vete runt omkring oss. I år har bonden satt höstraps som de senaste veckorna vuxit något ofattbart. Det måste vara den skånska myllan.

Med önskan om en trevlig helg bjuder vi på några bilder från försommaren förra året. Snart är vi där. Men i år med raps istället för råg.

forsommar01

forsommar02

forsommar03

Vill ni följa med på helgens upptåg i ladan gör ni det på Instagram @nubyggerviomenlada.