Buskkrasse som blev höstkrasse

Jag satte en massa buskkrasse i somras. I början av juli om jag inte missminner mig. Den kom upp ur jorden ganska snabbt men tog sen god tid på sig. Jag tappade tålamodet och tänkte att det säkert inte skulle bli någon frodig buskkrasse i zinkbaljan jag fick av vår granne. Jag ville liksom att den skulle välla ut över kanterna på zinkbaljan. Men sommaren gick och den ville liksom inte välla ut. Den ville knappt titta över kanten.

Men nu, lagom till höstens intågande i skåneland frodas buskkrassen som om den skulle ha sörplat gödsel istället för vatten. Precis så som jag hade önskat att den frodades i somras.

buskkrasse

Nu var jag förstagångsodlare av buskkrasse och allt kan ju inte gå vägen när man är novis. Nästa år satsar jag på att förgro den tidigare för att sedan plantera ut den. Nu ville jag ju att de skulle välla ut ur zinkbaljan och sent om cider så gjorde den ju också det men jag ska nog plantera den på ett ställe där den kan få en klätterställning och verkligen komma till sin rätt.

Buskkrasse alltså. Eller som vi säger vid ladan – höstkrasse.