Bakar till bodbyggare

Saffransdoften ligger tät i vårt kök i stan just nu. Jag har satt årets första saffransdeg och tänkte att det ska bli en liten tjuvstart av julbaket. Min pappa kommer hit och hjälper oss att bygga klart vår arbetsbod och en och annan saffransbulle kan ju aldrig skada för byggarmotivationen.

Den största delen av arbetsboden är färdigbyggd men det saknas en vägg som ska dela av carporten och arbetsboden och så ska arbetsboden få ett par rejäla portar. Väggen som ska resas kommer att vara precis framför Marcus och min far och porten in till arbetsdelen är öppningen ni ser längst bak i bilden.

arbetsbod17

För mig återstår det bara att baka ut saffransdegen som jäst färdigt. Jag tycker att det är lite tidigt att börja med lussekatter så istället brukar jag baka bullar med en massa god fyllning. Katterna får tålmodigt får vänta några veckor till. Ni kanske är fler än jag som vill vänta med traditionella lussekatter så jag delar med mig av receptet till er i ett kommande inlägg.

Therése