Visst kan man materialsporta i trädgården!

I vanliga fall är jag (Therése) en materialsportare av rang. Om jag ska springa vill jag ha snygga skor, den rätta löparjackan och snabb musik i öronen. Jag är nämligen inget vidare värst på att springa men rätt material har ändå lyckats att motivera mig att springa. Samma sak gäller i köket. Vi gillar båda att laga mat och efter att ha sålt glas, porslin och köksredskap under många år så vet jag att riktigt bra grejer gör skillnad. Jag har också hunnit köpa på mig en del genom åren och vet att det blir bra mycket roligare att laga med med rätt verktyg.

Lagar mat gör vi ofta och gärna, springer gör vi desto mindre. Att springa runt i ladan, kånka och jobba kompenserar nog mer än väl för bristen på gymkort i vår familj. Däremot har jag ett nyodlat trädgårdsintresse. Ett intresse som jag inte visste fanns men som har vuxit sedan vi köpte ladan. Nu har vi ju 4 300 kvadratmeter trädgård att ta hand om så det här intresset är mer än välkommet.

Jag fullkomligt älskar att planera, plantera och odla!

För mig är det avkopplande snarare än belastande att rensa ogräs i en rabatt. För det går alldeles utmärkt att rensa tankarna samtidigt. Att påta i trädgården är dessutom så otroligt förlåtande. För det växer snabbt och råkar du i all hast och iver gå för hårt fram med sekatören syns det med stor sannolikhet inte om några veckor.

Någon vidare materialsportare har jag dock inte blivit i trädgården. Kanske är det just eftersom jag aldrig försökt att skapa intresset. Det har liksom bara kommit. Så jag har dragit runt på gamla rostiga och lite skeva trädgårdsredskap. Inga fancy eller bra saker som inspirerar och uppmuntrar till trädgårdsarbete.

Med tanke på hur mycket tid jag faktiskt spenderar i trädgården och med tanke på hur många billiga trädgårdshandskar jag slitit ut sedan vi skaffade ladan tyckte jag att det var på tiden med lite mer rejäla saker. Jag tycker däremot att det är svårt att hitta både snygga och bra trädgårdsredskap om man dessutom vill undvika plast. Förra helgen fick jag tillfälle att inviga mina nyanskaffade redskap och handskar från Garden Girl. Förutom finfina trädgårdsredskap och verktyg har de även arbetskläder för kvinnor och skor och stövlar för trädgårdsarbete.

Jag åkte en sväng till Åbergs trädgård som vi skrivit om tidigare. Det är paradiset i Skåne om man är trädgårdsintresserad. Vi har haft ganska milt väder här nere i Skåne än så länge så Mårbackapelargonerna som vi planterade i somras har fått stå ute länge. Nu var det dock dags för dem att planteras om och flyttas in för vinterförvaring och för något mer vintergrönt att avlösa på trappan.

Här kom äntligen mina nya redskap till nytta.

garden_girl01

Rejäla, massiva träskaft och ingen metall som viker sig när man gräver i tung jord. Dessutom med gradering i spaden så att man vet hur djupt man ska gräva – helt perfekt vi löksättning och inför vårens och sommarens odlingsprojekt! Som pricken över i tycker jag att de är riktigt snygga.

garden_girl04

Trots att jag redan hunnit använda handskarna i ett jordigt trädgårdsland och vid omplanteringen av pelargonerna ser de helt oanvända ut. Riktigt läder på de ställen som slits värst och kraftigt tyg för följsamhet på de övriga delarna. Jag tycker att riktigt bra handskar är svåra att hitta men dessa verkar lovande.

garden_girl06

Jag hade ingen jordskopa sedan tidigare men det är alldeles perfekt att använda vid plantering av blommor. Denna rymmer en rejäl skopa jord och kommer att bli än mer välanvänd vid vårens planteringar.

Nu fick ju alltså pelargonerna respass från trappan. Hem från Åbergs trädgård fick flera krukor ljung och en, för mig, ny sorts murgröna, följa med. Murgrönan är dessutom härdig och kan senare planteras ut i trädgården.

garden_girl02

Och en pumpa såklart. Är det Halloweentider kombinerat med en än så länge oinkopplad gårdslampa så behövs det en pumpa som lyser upp på trappan.

garden_girl03

Alla ville såklart vara med och plantera. Inte minst Alice som instinktivt ville leta efter (obenfintliga!) möss i krukan.

Är ni också sugna på nya trädgårdsredskap eller något annat ur Garden Girls sortiment? Kanske som en tidig julklapp till dig själv eller en julklapp till någon du håller kär? Med rabattkoden 92960498 får du just nu 10% rabatt på hela Garden Girls sortiment i deras webshop.