Trötthet och energitankning

När helgerna väl kommer är vi så dränerade på energi efter fartfyllda arbetsveckor att vi nog egentligen bara borde lägga oss på sofflocket och rulla tummarna. Men sånt är svårt när man har en lada att bygga på och en vilja att faktiskt få den färdig.

Just den här energibristen gör att det går i maklig takt just nu. Men framåt går det åtminstone. Vi tillåter oss att tycka att det är okej med bara små steg framåt, trots att vi kanske hade önskat att vi lyckades jobba på i något raskare takt. Vi putsar en vägg här, vaxar ett golv där, klipper vissna sommarblommor i rabatten och fantiserar om när vi faktiskt kommer att kunna bo i ladan på riktigt.

Under helgen har vi slipat och vaxat golvet i ett av barnrummen på ladans övervåning och satt upp reglar och skivor för rummets nya väggar. Sen fick det vara nog med jobb och istället gick vi ut på promenad. När novembersolen för en gångs skull tittar fram får man ju passa på sig ut för en lite D-vitaminkick. Solens strålar bröt igenom molnen och böndernas höstsådd tittade försynt upp på åkrarna runt omkring ladan. Tänk att en halvtimmes promenad i höstsol, med skrinda, peppade barn, en glad hund och två trötta byggare kan kännas så välgörande för både kropp och själv. När vi gick där på vår lilla grusväg förundrades vi bara och var så tacksamma över att vi har så vackra omgivningar och på så nära håll får följa det skånska landskapets skiftningar.

novembersol01

novembersol02

novembersol03

novembersol05

Lite lagom rosiga om kinderna gick vi in och kokade varm choklad och drack den samtidigt som vi tittade på solnedgången över åkrarna och frös om arslet (vi som inte fick dela fårskinnsfällen).

novembersol04

novembersol06

Det kunde ju vara årets sista tillfälle att fika ute, tänkte vi och vet ihop med den varma chokladen och gick sedan in och värmde oss framför kaminen i köket.

En helg av en del byggande och en del energitankning alltså.