Vårt första färdiga golv

Vi har ju skrivit om golvet i vårt teknikrum tidigare. Nu är det alltså färdigt. Helt färdigt är kanske att ta i eftersom det ska läggas några bitar till när alla rör som ska upp ur golvet är dragna. Men det är åtminstone så färdigt som det kommer att vara innan elektriker och rörmokare kan släppas in i teknikrummet.

Golvet är Franska cementplattor som tillverkas i Marocko. Dessa plattor sätter lite internationell prägel på ladan eftersom de flesta av våra andra ytskikt är från Sverige.

Precis som för ett trägolv ska cementplattorna behandlas innan de tas i bruk för att tåla slitage. Detta görs i två steg innan fogen kan läggas på. Det första steget är en strykning med pensel av impregnering och det andra är ett skyddande vax som stryks på i två lager med hjälp av en trasa. Vi blev rekommenderade just dessa två produkter för behandling av golvet av Villa Home & Garden i Danmark där vi beställde golvet.

rombgolv01

rombgolv02 rombgolv03 rombgolv04 rombgolvet05

Den som var snabbast i familjen med att stövla in i teknikrummet för att provgå slutresultatet var ingen mindre än Edda. Denna gång utan att stövlarna fastnade i golvet.