En byggnadsvårdsutflykt till Gislöv

Under en av de varma dagarna förra veckan behövde vi en renoveringspaus och åkte en sväng mot Österlen och Gislöv som är en helt fantastisk liten by. Vi var i Gislöv under midsommar förra året och bodde på Karnelund som vi varmt kan rekommendera om ni letar vackert boende och god mat på Österlen. Vid besöket förra året upptäckte vi Tranes Handelskompani som såklart var stängt under midsomamrhelgen men som krävde ett återbesök den här sommaren.

tranes01 Tranes Handelskompani är en byggnadsvårdsbutik vars sortiment karaktäriseras av kvalitetstänk och långsiktigt. Utöver ett brett sortiment av färg, olja, tjära och kalk och likaså de verktyg man behöver såsom penslar och murslevar har de även en livsstilsdel där man kan köpa arbetskläder, inredningsdetaljer och vackra textilier från Klässbols och Växbo Lin. Jag förälskade mig totalt i ett par tofflor från Växbo Lin och hoppas att Marcus kommer ihåg det lagom till jul.

tranes06 tranes02 tranes03 tranes05Vi tittade även in i den lilla trädgårdsbutiken Gislövs Trädgårdar som har fantastiska trädgårdsprodukter i bland annat mässing som skapar riktigt ha-begär.

gislovs_tradg01gislovs_tradg02När vi lägger det grova renoveringsarbetet bakom oss och börjar med det fina arbetet åker vi tillbaka. Med oss hem den här gången följde bara en falska tvål med doft av gurkmynta, ska man tvätta bort byggdamm ska man banns mig göra det med stil.

tranes07