Vilka är vi egentligen?

vi

Vi tänkte att ni, både tidigare och nya läsare, skulle få lära känna oss lite bättre. VIlka är vi egentligen som håller på att bygga om ladan?

Vi är Therése Malmqvist och Marcus Hultberg. 29 respektive 38 år och resultatet av en nätdejtingsite. Vi träffades sommaren 2012, vid den tidpunkten bodde Therése i Örebro men efter att ha försälskat sig i både Marcus och Skåne flyttade vi ihop i Marcus lägenhet i centrala Malmö ganska snart. Och ganska snart efter att vi flyttat ihop insåg vi att vi hade en gemensam dröm om ett sommarställe på landet och så köpte vi till slut ladan. Efter bara några månader som ladugårdsägare annonserade vår dotter, med nio månaders varsel, sin akomst. Oplanerat och mitt i  renoveringen. I november föddes hon, precis när vårt vasstak var färdiglagt. Nu består vår familj av oss två, vår gemensamma dotter Edda och Marcus barn Ofelia, Oden och Idun. Och så har vi en litet energiknippe till hund, Jack Russeln Alice, som vaktar gården.

Att renovera och restaurera har blivit vårt stora intresse. Det ligger inte heller långt ifrån vad vi var intresserade av innan vi köpte ladan. Vi har båda alltid varit intresserade av arkitektur och design och Marcus är även arkitekt till yrket. Men intresset har vuxit ännu mer nu när vi har vårt eget ställe att ta hand om och prägla. Marcus är som sagt arkitekt till yrket och ställs, i sitt yrkesliv, inför många av de utmaningarna som vi nu ställs inför, vilket är till stor hjälp. Therése är marknadsförare och börjar snart en helt ny tjänst på ett företag som tillverkar stoppade möbler.

Ingen av oss har tidigare erfarenhet av att renovera. Fram till dess att vi köpte ladan har vi båda bott i hyresrätt under hela våra vuxna liv och inte ens tapetserat en vägg. Therése har alltid haft drömmen om att renovera och restaurera ett gammalt hus medan Marcus mer varit inne på att bygga nytt innan vi träffades. Theréses pappa har renoverat flera hus, så troligtvis finns ett vurm för gamla hus i blodet. Trots att vi inte hade känt varandra speciellt länge och inte hade någon egen erfarenhet av att bygga och renovera kändes det helt rätt för oss att ta oss an ladan, trots att flera i vår omgivning var skeptiska till idéen till en början. Vi hade ju inte känt varann speciellt länge, vi hade ingen erfarenhet och vi hade inget gemensamt sparande till boende.

Men det har ju gått utmärkt ändå. Vi är båda envisa. Eller, rättare sagt, har en massa jädrar anamma. Vi arbetar målmedvetet, läser på mycket, frågar dem som kan. Gör och gör rätt direkt. Gör om och gör rätt ibland. Mycket handlar till syvende och sist om att våga ta steget. Att våga bestämma sig för allt ifrån det som känns rätt i magen till att mura upp innerväggar utan att ha hållit i en murslev tidigare.

Vi vågade och nu håller vi på att bygga upp vårt hem. Vår lada.

Vi är så himla nyfikna på er också! Vilka är ni som läser bloggen? Har ni läst bloggen länge och håller ni på med något eget renoveringsprojekt? Skriv gärna och berätta lite om er i kommentarsfältet.