Arbetsbodens portar

För två veckor sedan, ett par dagar innan Marcus snubblade i gyttjan, över en brädhög och bröt armen, tillverkade Theréses pappa och Marcus portarna till arbetsboden.

Arbetsboden har två stora portar, en går in till den delen som ska vara arbetsbod (porten på den vänstra gaveln) och den andra till den delen som är trädgårdsförråd alt. carport (i nedre högra hörnet).

arbetsbod07

Portarna tillverkades med hjälp av en ram av 45×45 reglar och spånt i furu och bildar ett fiskbensmönster. Det här är en relativt enkel konstruktion på portar men vi tycker samtidigt att den är väldigt vacker och fiskbensmönstret är ett traditionellt mönster som återfinns på portar både här nere i Skåne och i övriga delar av landet.

arbetsboden_portar01
arbetsboden_portar04 arbetsboden_portar03

Förra helgen tjärade Marcus portarna, vilket gick utmärkt med bara en arm. Vi blandade tjäran med blasamterpentin (50/50) för att göra den tunnare och mer lättarbetad. Det doftade gott över hela gårdsplanen och portarna blev precis så fina som vi hade föreställt oss. De tjärade portarna blir så vackra mot eken, speciellt den här dagen då himlen var klarblå och solen sken, ett fint avslut på november då solen ju mestadels hållt sig borta.

arbetsboden_portar02