Vårt egenhyvlade och egenlagda golv

Vi håller för fullt på att lägga golv på ladans övervåning. Fullt är kanske att överdriva eftersom Marcus är ledig för oss båda (Therése har relativt nyligen börjat nytt jobb och har därför ingen semester) och har ensam hand om vår ettåring samtidigt som han, så gott det går, försöker jobba i ladan.

Att bygga effektivt och samtidigt hålla koll på en mer vild än tam ettåring är lite av en utmaning, även om det för det mesta går bra. Hon sover dock ganska mycket, den lilla renoveringsungen. Den här veckan och en del av nästa har vi dock förstärkning på bygget av Theréses pappa som både bygger och barnvaktar.

Då passar vi på att vara lite mer effektiva. Vi håller på att lägga golv på övervåningen. Ekgolvet som vi började hyvla upp för några veckor sedan. I helgens värmebölja var vi på Bellevue Gård och hyvlade upp det sista golvet och nu återstår läggningen. Hitintills är ungefär en tredjedel av golvet lagt och det blir väldigt fint.

golvhyvling01 golvlaggning01 golvlaggning02 golvlaggning03

Efter lite efterforskningar kom vi fram till att vi skulle använda skurna remsor av underlagspapp som stegdämpare. Alternativ stegdämpare på byggvaruhuset är någon form av cellplastmaterial men vi vill använda ett material som inte är plast. Täckpappen är dessutom billig och vi hade en del kvar från när vi la taket på vår arbetsbod så det passade perfekt att användas här.

Bjälklaget fanns sedan tidigare men vi har tagit hjälp av snickare som har rätat upp alla reglar så att de är i våg och vi har dessutom rivit ut den gamla glasullsisoleringen som var bebodd av möss. Vi har även lagt ny isolering, hampaisolering, i hela bjälklaget. Hampaisoleringen och dess egenskaper har vi skrivit om på vår gamla blogg.

I helgen hoppas vi att vi har lagt klart hela golvet. Med hjälp av en pappa och en ettåring.