Vi hade en gång en dusch

Under vinterhalvåret när mörkret faller på tidigt brukar vi åka hem till lägenheten i stan efter ett dagsverke i ladan. Med barn i familjen tar det en stund att få med att packning på morgonen och ibland känns det som slöseri med tid att sitta och åka fram och tillbaka i c:a 45 minuter på morgonen och kvällen. Samtidigt är det skönt att kunna laga kvällsmat i ett riktigt kök, duscha byggdammet ur håret och krypa ner i en skön säng. Men nu, när värmen och ljuset börjar komma sover vi kvar i vår gamla husvagn från 1979. Den har varit en riktig trotjänare i två somrar nu och trots att det är trångt och att dynorna har originalklädsel i storblommigt så känns det många gånger riktigt mysigt. Det mysigaste är kanske att vakna i ladan, speciellt när det är vackert väder och vi får se solen gå upp i öster, precis över det vackra naturreservatet Fyledalen.

Efter jobbet idag packar vi bilen och åker direkt till ladan. Vi insåg precis att vi kommer att spendera tre nätter där och att vi kommer att åka direkt från ladan till våra arbetsplatser. Och vi har ingen dusch. Vi hade en en gång. För två somrar sedan. Förvisso en utedusch som var belägen på vår gavel och med humle som slingrade sig runt den istället för duschdraperi.

Just nu ser det ut så här på gaveln:

gavel_utan_dusch

Ingen humle som skymmer och definitivt inte tillräckligt varmt för en utedusch, även om solen värmer på vår uteplats.

Men vi hade som sagt en dusch en gång. Omringad av slingrande humle och ett litet stenrös. Inklämd under en byggställning och skymd från förbipasserande. Även om den bara bjöd på relativt kallt vatten så kunde vi skölja av oss efter en arbetsdag i ladan.

kalldusch02 KALLDSUCH

Det är ju tur att det blåser i Skåne så att det mesta av helgens damm hinner försvinna lagom tills vi ska till jobbet på måndag.