Våra nya grannar

Våra ny grannar hälsade med ett svagt jamande. En mörkt grå, helt enfärgad, vacker katthona har valt våra omgivningar som boplats för dig och sina två små kattungar. De små kattungarna är precis lika gråa och som sin mor och de är mer än välkomna. Utanför ladan finns gott om både möss och sork att festa på och vi är tacksamma om de gör det.

Under några dagar  bodde de under ett betongblock bland rivningsmassorna från det gamla golvet i det som numera är vårt kök. Då var det tre så kattungar. Men en kattunge blev olyckligt påkörd på vägen utanför oss, vilket verkar ha fått kattmamman att flytta. Hon måste vara klok den där mamman som förstod att det inte var en lämplig plats att uppfostra små liv på. Nu har de flyttat en liten bit bort. Var vet vi inte riktigt än.

Vi ser dem dock, titt som tätt, även om de är väldigt skygga och de var inte heller helt lätta att fånga på bild. Men med en tioårings tålamod fastnade de till slut. Det är Marcus dotter Idun som tagit bilderna på den här lilla kattungen.

kissekatt01 kissekatt02

Hur som helst – välkomna till Hökatorp, kära små katter.