Välkommen in i ladan

Förra veckan gick vi husesyn på utsidan av ladan. Idag slår vi upp portarna till insidan.

BADTEKNIK

Den här delen av ladan har tidigare varit inredd som kontor. Väggarna har varit isolerade (rivningen av dem kan ni läsa om här) och på golvet ligger klinker med golvvärme. Idag är det alltså ett stort rum som efter ombyggnaden kommer att vara kök, badrum och teknikrum (för vår hydrofor och ackumulatortank bland annat).

koksbank

Köksbänken kommer att bli väl tilltagen och sträcka sig längs med ladans östra och norra sidor. Mitt i rummet kommer vi att ha matplats. Till höger, lite utanför bild, kommer kyl, frys, skafferi och ugn att placeras.

mitti

I mitten av ladan kommer vi att ha passagen mellan köket och det stora allrummet. Allrummet kommer att ha en härlig takhöjd på hela 7 meter upp till nock. Mitt i allrummet kommer vi att mura en trappa. I trappan ska vi ha en eldstad (det låter lite konstigt men vi kommer att förklara hur vi tänker så småningom) Vi kommer att ha två öppningar mellan dessa rum.

södergavel

Längs ladans södra långsida kommer vi att ersätta den befintliga porten med ett stort fönster.

norrgaveln

I likhet med ladans södra långsida kommer vi även att ersätta porten på den norra sidan med fönster, här kommer vi också att ha en dörr mot baksidan av huset. Med stora fönster från båda långsidorna kommer vi få ett vackert ljusinsläpp i rummet.

VASTERGAVEL
Och på den västra gaveln ska vi ta upp ett STORT hål för att sätta in en fönsterdörr. Ovanför den kommer vi även att sätta in ett stort fönster. Från denna sida kommer vi att ha utsikt över sjön som ligger en bit bort.

Och där har ni även fått se insidan av ladan. Vad tror ni om det!?

2 Comments

 1. Rebecka
  februari 20, 2013

  Det kommer att bli väldigt fint tror jag, väntar med spänning på att få se fortsättningen på projektet.
  Kram

  Svara
 2. Eva Emmelin
  februari 20, 2013

  Så himla häftigt! Ska bli kul att följa er hela vägen i mål.

  Svara

Kommentera