Vad vi gjorde under helgen

lördags gav vi oss ut på en rekogniceringsrunda, vilket för oss innebar att leta upp ställen där vi kan hitta inspiration och i ett senare skede kommer att kunna införskaffa material till vårt bygge.

Vi fick tips om Byggagnat i Trelleborg och tog en tur dit. Byggagnat förtjänar ett helt eget blogginlägg så det berättar vi mer om senare.

Vi fick även tips om att åka förbi ett ombyggt magasin utanför Skurup, lite som inspiration till hur man förvandla en ekonomibyggnad till bostad. Trots att vi åkte några varv runt Skurup lyckades vi inte hitta magasinet. Däremot stannade vi i Anderslöv, på vägen mot Skurup och åt lunch på Anderslövs Gästgivaregård. Mycket trevligt och nu har vi bestämt oss för att vi ska försöka jobba oss igenom alla Skånes gästgivaregårdar, bara för att det är trevligt.

I söndags hade vi en fantastiskt fin dag i ladan. När vi kom dit låg en helt magisk dimma över landskapet och efter en stund kom solen fram. Vi fikade i vad som kändes som en liten aning av den kommande våren. Eller åtminstone en liten blixtvisit av den.

fika

Kaffe och Mariekex.

Och så passade vi på att klara av lite trädgårdsarbete. Marcus kapade bland annat grenar och eftersom vi inte har införskaffat någon stege ännu krävs vissa kreativa lösningar (och även lite balans) för att komma upp i trädet.

beskarning
Det räcker med en platstol och lite vilja för att komma upp i trädet.

Kommentera