Trädgårdssöndag

Den här majsöndagen bjöd på riktigt vackert väder, så pass att vi hade svårt för att fokusera på att lägga golv i köket som just nu är vår högsta prioritet. Förutom golvläggning spenderade vi några timmar i trädgården.

Vi klarade av gräsklippning, ogräsrensning (just det är ett riktigt evighetsarbete i vår trädgård), krattning av vårt uppfrästa trädgårdsland och jordförbättring i våra odlingslådor. Så nu är både vi och trädgårdslanden redo för sådd och sättning av potatis. Hade det inte varit för att vi faktiskt hade minusgrader i natt hade vi nog inte kunnat hålla oss ifrån att peta ner lite frön i marken. Men vi väntar till nästa helg för att jorden ska hinna bli lite lite varmare.

tradgardssondagPå sommarens inköpslista till trädgården står en grästrimmer så att vi kan hålla snyggt runt odlingslådorna. Vi har en rejäl röjgsåg/trimmer sedan tidigare men behöver en mindre för ”finliret”.

Marcus reste även vår nyinhandlade tiometersstege mot fasaden och började olja in eken. Ek behöver egentligen inte oljas in men vi har valt att göra det ändå. Mer om det kommer i ett annat blogginlägg.

Med köksgolvet då? Jo, vi kom en bra bit på vägen med det. Förhoppningsvis har vi ett resultat under nästa helg. Tänk, ett färdiglagt köksgolv. Det är en bra bit på vägen, även om vägen är lång.

Hoppas att ni haft en fin start på maj!