Tillfredställelsen av ett trädgårdsland som är redo för odling

Såhär, lagom till att odlingssäsongen drar igång på allvar har vi äntligen färdigställt vårt trädgårdsland och gjort klart stenläggningen runt odlingslådorna, som vi skrev om för ett par veckor sedan. Det känns helt fantastiskt att vi så småningom kommer att kunna skörda färskpotatis och små spröda och krispiga morrötter från de här lådorna. Nu är det möjligt att jag jinxar det här bara för att jag målar upp en så romantisk bild av hur jag önskar att den här odlingshistorien ska fortlöpa. Hur som helst är vårt trädgårdsland så redo som ett trädgårdsland kan bli

tradgardsland01Färdigt! Trodde vi när stenen i mittgången var på plats.

TRADGARDSLAND02

Och stensättningen blev så bra som en relativt spontan stensättning med man-tager-vad-man-hafver-sten kan bli.

tradgardsland03Provgick och allt för att se så att det kändes bra att trampa runt där bland odlingslådorna. Och det kändes väldigt bra.

tradgardsland04Men så kom vår granne, Tore, som vi berättat om tidigare, gåendes och undrade om vi ville ha fler pallkragar till vårt trädgårdsland. Och det ville vi ju såklart, om vi odlar på höjden kan man ju tänka sig att det blir mer växtkraft i lådorna.

Så vi får allt ta tillbaka det där med att pallkragarna var redo för odling för ett par veckor sedan. För NU är de ännu mer redo!

Kommentera