Skräddarsytt till ladans hjärta

Doften av olja och metall är påtaglig när vi kliver genom den blåa dörren till plåtverkstaden i en idyllisk by längs med skånes sydvästra kustband. En svetslåga lyser starkt i ett hörn och innanför den stora garageporten står olika, hantverksskickligt framtagna metallskelett.

mp

Ett av dem är vårt. Vi har ritat och låtit skräddarsy en ställning i rostfritt stål till vår tvättmaskin. Vi kommer bokstavligt talat att klämma in den i vårt teknikrum eftersom det är här den passar bäst och för att utnyttja utrymmet maximalt ville vi få upp tvättmaskinen en bit ifrån golvet. Utrymmet under tvättmaskinen ville vi dessutom utnyttja för förvaring och samtidigt kan inte tvättmaskinen stå för långt fram eftersom de då kolliderar med vår elcentral. Dessutom har vi vattenledningar bakom tvättmaskinen att ta hänsyn till. Så en ställning med specialmått fick det bli. Ihopsvetsad av skickliga hantverkarhänder och till ett pris som är värd var enda krona.

mp_tvättställning

Vår tvättmaskinsställning i rostfritt stål ska även få en stor låda i ek där vi kan förvara allsköns tvättattiraljer.

När vi hämtade tvättmaskinsställningen fick vi dessutom idéer till lampor som vi ska specialtillverkar i mässing. Men det får bli ett helt eget blogginlägg.