Skjutdörrsbeslag från The Barnyard

Inlägget är ett samarbete med The Barnyard

För några veckor sedan monterade vi äntligen dörrar till barnens rum. Vi har renoverat ett par gamla skjutdörrar, vilket har känts som ett evighetsarbete. Inte för att det i effektiv till har tagit lång tid, utan för att vi arbetat med dem lite pö om pö. Mer om renoveringen av dörrarna hittar ni här.

Vi tänkte länge att vi skulle använda de gamla skjutdörrsbeslagen som redan satt på dörren. De var vackra och av god kvalitet. När vi började nysta i hur vi skulle få upp dem på en skena så insåg vi att en helt ny lösning var fördelaktig för oss. Dessutom finns det moderna lösningar som har dämpning i skenan, vilket är en för del då våra barn 1) inte ska klämma fingrarna i dörren 2) att de inte ska kunna skjuta igen dörren för våldsamt.

Barnens små krypin på övervåningen ska få skutdörrar med utanpåliggande skjutdörrsbeslag.

Vi valde därför att montera helt nya beslag från The Barnyard. De säljer både skutdörrar och skjutdörrsbeslag men nu behövde vi ju alltså bara beslagen. Modellen vi valde heter Classic och är ett enkelt och stilrent skjutdörrsbeslag i svart.

Vi valde The Barnyards stilrena skutdörrskit Classic.
Dörrbladet har fått ett fräst spår för skjutdörrsbeslaget.

Vi har sedan fräst spår för beslagen, vilket inte är nödvändigt egentligen men vi tyckte att det blev bättre så på våra dörrar.

Skjutdörrskitet levereras smidigt i en kartong med allt du behöver för montering. Skenan är i två delar och skruvas på väggen. På skenan sitter även en dämpning/mjukstängare som gör att dörren stängs mer försiktigt, vilket både minskar risken att små fingrar blir klämda i dörren och att det blir hårda smällar.

Nu kan barnen stänga om sig om de vill.

De stora barnen uppskattar verkligen att kunna stänga om sig, främst på morgonen eftersom de små syskonen är morgonpigga. De små barnen har än så länge inte stängt in sig speciellt mycket eftersom de helst av allt vill vara mest där vi föräldrar är.

Dörrarna är målade med Gysinges linoljefärg 15% grå umbra. Handtaget är original och den runda nyckelskylten i mässing är från Qvesarum.

På golvet finns en golvstabilisator monterad och den löper i ett spår på dörrens undersida för att dörren inte ska gå att dra utåt.

Att få upp dörrarna till barnens rum gjorde väldigt mycket för övervåningen och det känns helt plötsligt mycket mer färdigt. Det återstår dock smygbrädor i dörröppningarna, vilket är nästa steg här uppe.

2 Comments

 1. Camilla
  april 14, 2021

  Tack för er väldigt fina blogg som gör mig så glad.
  Undrar om ni märker skillnad på ljudgenomsläpp i rummen där ni har skjutdörr?
  Jag villl så gärna ha det men mannen är tveksam pga ljudet.

  Svara
  1. Therese
   juni 18, 2021

   Hej Camilla! Ber om ursäkt för det orimlig sena svaret. Vi är tyvärr ganska dåliga på att underhålla vår blogg just nu…

   Skjutdörrarna sitter in till barnens rum och är väldigt sällanstängda. En ”vanlig” dörr hade helt klart dämpat ljud mer men vi ser inte att vi är i behov av att stänga ute ljud utan mer skärma av.

   Allt gott!

   Therese

   Svara

Kommentera