Plantering av vårens lökar

Vi har ägnat en hel del tid i trädgården de senaste veckorna. Den tid som vädret tillåtit vill säga för nu kan vi verkligen konstatera att hösten kommit till Skåne.

Vi har rensat bort sommarens blommor som nu hunnit vissna i vår doftträdgård och förberett rabatterna i doftträdgården inför våren. På ytorna innanför lavendeln har vi satt tulpanlökar i vita, röda och rosa nyanser.

tulpanplantering01

Till min hjälp hade jag de två små trädgårdsligisterna. Dagen till ära klädd i röd tröja för att synas bra när han kommer stövlandes mot rabatterna för att hitta på otyg som att rycka upp planterade växter eller dryga ut din fina mulljorden med gårdsgrus. Edda i bakgrunden är kanske minst ligist av de två och bär hjälm. Säkrast så, man vet ju aldrig vad lillebror hittar på…

tulpanplantering02

På Åbergs Trädgård utanför Ystad köpta vi tulpaner i ”lösvikt”. Barnen tyckte att det var himla festligt eftersom det nästan såg ut som godispåsar.

tulplanplantering02

Jag kan inte annat än hålla med och tycker att denna sortens trädgårdsgodis är bra mycket roligare och mer frestande än lösgodishyllan. De har ett riktigt fint sortiment av tulpaner och man köper dem lösa, precis hur många man vill av varje.

tulpanplantering04

Sen gäller det bara att komma ihåg vilken färg och sort man köpt. Vi har märkt upp noggrant i rabatten och även gjort en skiss över hur vi satt tulpanlökarna för att vi ska minnas.

tulpanplantering05

Visst är det smått fascinerande att de knölar vi sätter i marken nu kommer att bli prunkande och krispiga tulpaner när vårens strålar börjar värma?

 

Kommentera