På gång i ladan just nu – isolering av homeja

Trots att vindarna vinit runt ladans knutar de senaste dagarna känns det verkligen som att våren är på gång och vi märker också av att vi har sååå mycket mer energi, vilket känns både härligt och uppfriskande efter den ihärdiga vinter som varit.

Vi börjar få energi att ta tag i saker som släpat efter och vi har redan påbörjat några nya trädgårdsprojekt som vi såklart ska berätta mer om snart.

Ett av våra, just nu, pågående projekt inomhus är att isolera takkuporna på övervåningen. Hitintills har de endast varit isolerade utifrån och än har vi inte frusit ihjäl. Men nu ska det alltså bli lite extra varmt och lite mindre självdrag i barnens rum – och inte minst med ett ytskikt som känns lite mer ombonat än råsponten som omgärdar fönstret i homejan. Dessutom ska vi få till ett snyggt möte mellan takstolarna och den nya takbeklädnaden i homejan. Att se vårt tak i genomskärning är inte direkt charmigt.

isolering_homeja-00

Här under fönstret ska det så småningom byggas någon typ av platsbyggd förvaring som exempelvis ska innehålla kläder och lite leksaker. Ovanpå själva förvaringslösningen ska det finnas en mysig sittplats där barnen kan krypa upp bland kuddar och fårskinnsfällar och titta ut genom fönstret.

isolering_homeja-01

Lampan i fönstret köpte vi av Tomas Drejare när vi var på konstrundan på Österlen förra påsken. Den hänger så fint i barnens rum och på motstående sida av övervåningen hänger en likadan.

Vi har alltså redan påbörjat arbetet med att isolera takkupan och nu till helgen kommer vi förhoppningsvis att färdigställa åtminstone så långt att kupan blir isolerad och får mer inomhusvänlig panel.

 

Kommentera