Nu planerar vi vår trädgård

Idag har vi haft finbesök i ladan av Monica som driver Vasaholm Trädgård som ligger mitt emellan Malmö och Sjöbo. Vi stannade vid Vasaholm Trädgård, som är en mysig plantskola, på nationaldagen för att främst titta på utbudet av träd. Att vi ska plantera träd har vi skrivit om tidigare. Vår ambition är att inspireras av växtligheten i en klassisk skånsk trädgård samtidigt som vi ska planera trädgården (vi har ju c:a 4000 kvm) utifrån vad som passar på den stora ytan vi har.

Av alla plantskolor vi hitintills besökt är det Vasaholm som haft klassiska växter och träd i sitt utbud, andra plantskolor har bara haft exempelvis valnöt. Det som säljs idag är i majoritet moderna och förädlade växter, därför är det extra roligt att vi hamnade hos Monica som har växter som vi vill ha och dessutom har stor kunskap om äldre, traditionella växter.

Monica kommer att hjälpa oss att välja ut klassiska växter och träd som passar bra baserat på förhållandena på vår tomt och i höst är planen att vi ska sätta de första träden.

monica_vasaholm

Monica_Vasaholm02

Vi gick även en runda i trädgården och fick hjälp med att identifiera de olika växterna. Många växter och träd har vi själva kunnat identifiera men det finns också många som vi inte känner igen – men det gjorde såklart Monica.

Monica vurmar ju även för äldre, traditionella växter och träd – något som vi tycker är extra kul!

Kommentera