Nu börjar renoveringssemestern

Vi har åtta veckor ledigt tillsammans och det känns som en lyx. Förutom underhåll i trädgården och lite småfixande har det inte hänt speciellt mycket i ladan de senaste veckorna, istället planerar vi och förbereder inför sommarens göromål. Vi har en hel del som vi vill hinna med. Här är några av de punkter som vi planerar under sommaren

 -Dop och dopfest av vår son Jarl

-Färdigställa badrummet (spegel, duschblandare och el är inte färdigt ännu)

-Bygga vårt kök

-Markarbete för att anlägga en doftträdgård, ett växthus, en jordkällare och en uteplats på ladans norrsida

-Anlägga ovan nämnda doftträdgård

-Plantera ett äppelträd med vinteräpplen

-Sätta resterande panel på väggarna på vår övervåning

-Slipa och måla innerdörrar med linoljefärg

ladan_front

Platsen mellan humleträdgården och det stora fönsterpartiet ska bli vår doftträdgård. Här ska bland annat doften lavendel och luktärt förgylla ljuva sommarkvällar. Det här kommer dessutom att bli vår frukostplats då morgonsolens strålar tidigt letar sig hit.

färgprover_dörrar

Att hitta rätt nyans på linoljefärgerna till våra innerdörrar visade sig bli en utmaning. Vi ska beställa en omgång provburkar till eftersom vi inte känner att vi hittat rätt kulört ännu. Den färg vi först hade bestämt oss för blev för blå när den väl kom på dörren. Den vi sedan valde ut visade sig bli för ljus. En provmålningsomgång till, sedan hoppas vi på att hitta rätt.

På söndag ska vi bocka av den översta punkten. Då blir det dop och dopfest för vår son Jarl i ladan och innan dess avvaktar vi med de stora projekten. Men sen drar vår renoveringssemester igång på allvar.