När det är renoveringsstiltje händer det desto mer i trädgården

Vi har ju inte bara ett renoveringsprojekt. Vi har även 43oo kvadratmeter trädgård som följde med renoveringsobjektet. Och det är vi väldigt glada för. Tids nog och efter många, många timmars omvårdnad, kommer vår trädgård att bli fantastisk. Men den tar också tid från renoveringen den här tiden på året. Hur gärna vi än vill vara inne och bygga är det väldigt svårt när solen skiner och växtligheten vi har på tomten (här hade jag gärna skrivit gräsmatta men i nuläget är det mer av en maskrosmatta uppblandat med allsköns annat grönt och relativt odientifierbart som växer som ogräs) frodas.

I år har vi även lagt ner mer tid på odling än vi gjorde förra året. Vi fick mersmak helt enkelt. Det är helt fantastiskt att odla och på bara några dagar går det att se resultat av arbetet vi gjort. Som för två veckor sedan, när vi satte en massa potatisar som nu sticker upp ur jorden med sina gröna knoppar.

tradgardslandet0526

V har även förberett för en enkel spaljé, byggd av trästavar som ska få snören mellan sig, där sockerärtorna ska få klättra när de börjar växa.

När vi inte renoverar ladan tar vi alltså hand försöker vi alltså att tukta klorofyllinvasionen som härjar på vår tomt.

Kommentera