Mossagårdsfestivalen – en familjefestival på ekologiska Mossagården

Nästa helg är det Mossagårdsfestivalen på den ekologiska gården Mossagården som ligger utanför Veberöd, inte långt ifrån oss.

Under flera år i rad har vi varit sugna på att besöka festivalen men det har helt enkelt inte blivit av.

I år spelar artister som Ebbot, Tingsek och Simone Moreno och man kan ju bara tänka sig vilket skönt gung det kommer att vara på Mossagårdens kullerstensbelagda gårdsplan, omgärdad av en klassisk skånsk korsvirkesgård och i härlig lantmiljö.

På festivalområdet finns spännande upplevelser för alla sinnen och för hela familjen. Inte minst dukas en fantastisk ekologisk buffé upp och andra matalternativ är våfflor och smoothies. Baren där det serveras både öl, vin och drinkar – alla helt ekologiska – är såklart också öppen.

För barnen finns såväl en barnscen med bland annat dockteater som den spännande sagoskogen och ponnyridning.

affisch

Om man vill svinga en bägare ekologisk öl kan man som grädden på moset ta bussen till hållplatsen Försköningen i Veberöd och därifrån åka hästtaxi eller till och med campa på områden eftersom det sätts upp en helt egen naturcamping. Ni hör ju, detta är verkligen en upplevelse! Jag funderar själv på att ställa bilen i Veberöd bara för att få möjligheten att åka hästtaxin till festivalområdet.

Biljetter kan man antingen förköpa här eller köpa i entrén till festivalen. Man köper för en eller flera dagar och då får man alltså tillgång till allt vad festivalen har att erbjuda förutom sånt man äter. Det betalar man såklart för när man väl är inne. Hela festivalprogrammet hittar ni här. För bara 1000 kr kan man alltså gå i hela tre dagar, hela familjen (familjebiljetter gäller för en familj med två vuxna och upp till tre barn tom 17 år) och då får man se ALLA artister och däremellan kan man alltså njuta av spännande workshops med bl.a. yoga, qigong, trädbeskärning.

Kommentera