Kycklingar i ladan

Vi är med kycklingar!

Ja, ni hörde rätt! Små fjuniga, duniga, sötnäbbar till kycklingar som piper för fullt, gör oss varma i hjärtat och lena på rösten.

För lite drygt tre veckor sedan la vi nio ägg i en lite äggkläckningsmaskin och i torsdags när vi kom hem från jobbet hade fem av äggen kläckts under dagen och det sjätte kläcktes under kvällen. Tre av äggen kläcktes aldrig men tänk att det ändå blev sex friska och starka kycklingar av vårt första försök att kläcka ägg. Vi gläds så otroligt mycket åt de här små blommekycklingarna.

Det är en fantastisk upplevelse att få se små ägg kläckas och ut stapplar små kycklingar som efter bara en kort stund förvandlas till små fluffiga bollar som piggt spatserar och upptäcker världen (om än en väldigt begränsad värld i en brun kartong just nu).

kycklingar01

Våra sex små blommekycklingar. Två av dem är ljust gula, två ljusbruna och två av dem är mörka på ryggen och ljusgula på magen. Det är med spänning vi ser dem växa för var dag.

kycklingar02

Någon annan som tycker att det är spännande med kycklingar och inte minst pipet från dem är Alice. Hon är ärligt talat ganska ur gängorna just nu och känns allmänt sugen på en munsbit i form av en dunig kyckling. Om hon inte hoppar upp mot kartongen med kycklingarna så ligger hon på golvet nedanför. Vem kom på att pipleksaker ska ha samma ljud som kycklingar?

kycklingar03

Barnen är såklart otroligt fascinerade de också. Direkt när de vaknar på morgonen ska de upp och klappa på kycklingarna. Edda som snart blir fem år klarar såklart detta galant men Jarl som är två och ett halvt är mindre försiktig (inte bara när det gäller kycklingar kan tilläggas…) måste ha sträng övervakning intill kycklinglådan.

kycklingar04

Tänk att de är så små just nu att två utan problem får plats i handflatan. Om c:a 20 veckor ska de här så fluffbollarna (om det är hönor vill säga) börja lägga ägg. Det känns smått ofattbart just nu, att de ska växa så snabbt.

Någon som har tips om krumerlurkorn för små kycklingar?

Kommentera